Blæksprutte – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Drømmer du om blæksprutte, betyder det, at du har haft problemer med følelser af fængselsfølelse. Du føler dig fanget, som om du blev holdt fast i blækspruttens arme, og du ønsker din frihed.

Hvad betyder det at drømme om blæksprutte?

At drømme om blæksprutte er ikke særlig almindeligt i vores hverdag. En person kan tilbringe mange år af sit liv, eller endda hele sit liv, uden at drømme om blæksprutte.

Men når det sker, hvad betyder det så at drømme om blæksprutte? Hans talrige tentakler, hans hud, hans måde at svømme på, alt i dette dyr gør ham til en meget ejendommelig figur.

Fordi det er et tilpasningsdygtigt dyr, dvs. i stand til at camouflere sig selv, kan det direkte associeres med den måde, hvorpå hver af os tilpasser sig ændringer gennem livet.

Alligevel fortolkede nogle berømte psykoanalytikere, såsom Freud og Jung (hans discipel), betydningen af at drømme om blæksprutte rettet mod frygten for at sidde fast i et forhold, eller endda stor ubeslutsomhed i lyset af de forskellige muligheder.

Ligesom andre typer drømme er det interessant, at du er opmærksom på, hvordan dit liv er på tidspunktet for denne drøm, og på alle de detaljer, den bringer til dig.

Nedenfor er de mest almindelige variationer af betydninger for drømme med blæksprutte.

Drøm du ser en blæksprutte

Når du drømmer om blæksprutte, hvis du er i en situation, hvor du ser blæksprutten, uanset om den svømmer eller står stille, er der alligevel en tendens til, at varslet ikke er positivt.

I denne type drømme med blæksprutte er der en indikation på, at du føler dig fanget, må kæmpe og søger at slippe af med en bestemt situation, der ikke er gavnlig.

Problemet er, at du føler, at jo mere du forsøger at give slip, jo mere du finder dig selv fanget i den samme situation. Hvis det er tilfældet, skal du stoppe med at “debattere” og holde en pause for at analysere problemet. Iagttag fordele og ulemper koldt, udtænk en strategi, og prøv derefter at slippe af med det igen.

En anden type fortolkning af betydningen af at drømme om blæksprutte, hvis du ser blæksprutten, er en indikation af, at du befinder dig i et besiddende forhold, eller at du er den person, der er besiddende.

Bemærk, at uanset situationen, uanset om det er fængslet i problemet eller besidderiskhed, er det vigtigt, at du reflekterer og træffer rationelle beslutninger for at udvikle dig og blive et bedre menneske.

Drømmer om blæksprutte på havet

Octopus At Sea

Betydningen af at drømme om blæksprutte på havet er forbundet med stigningen i den sociale kreds. Du kan møde nye mennesker, muligvis ved en social begivenhed, såsom en fest.

Denne drøm indikerer, at de mennesker, du møder, vil vise sig at være vigtige i din fremtid. Så gå ikke glip af muligheden, vær omgængelig og oprethold gode relationer med disse mennesker.

Drøm om blæksprutte i akvariet

Når du drømmer om blæksprutte i akvariet, kan du have følelsen af, at du selv befinder dig i et fængsel, i betragtning af at dette ikke er det naturlige levested for dette store væsen, fuld af tentakler og som bevæger sig yndefuldt på havbunden.

Akvariet er en begrænser af disse bevægelser, så drømmen er en indikation af, at du ser dig selv uden mulighed for at komme ud af en bestemt situation i øjeblikket.

Betydningen af at drømme om blæksprutte i akvariet bringer den indikation, at du søger frihed, idet du føler behov for at slippe af med en situation, der har undertrykt dig, begrænset dig. Bemærk, at denne begrænsning kan være både på det professionelle og personlige område.

Når det er tilfældet, er ideen den samme: Stop op og reflekter over, hvad der gør dig ondt, og prøv at finde en rationel løsning for at løse situationen.

Drømmer at intet i nærheden af en blæksprutte

Generelt, når vi drømmer at vi er under vandet, er det en indikation på at vi føler os overvældet, træt, presset, især på det professionelle område.

I drømme om blæksprutte, når du er i vandet og svømmer i nærheden af denne blæksprutte, indikerer dette, at du står over for problemer, skal håndtere følelser af pres, fængsling eller endda føler dig kvalt af noget.

Når du drømmer om blæksprutte, kan det være en indikation af, at du har svært ved at finde en løsning til at håndtere denne følelse af indespærring. På den måde kan du se denne drøm som et forslag til dig om at holde op med at handle på samme måde og søge andre resultater.

Kom ud af din komfortzone. Søg efter nye strategier til at løse gamle problemer.

Drømmer du om, at den bliver angrebet af en blæksprutte

Hvad betyder det at drømme om blæksprutte, når du bliver angrebet af dette væsen? Forstår man symbolikken, er der en indikation af en følelse af kvælning af en person, et forhold eller en ekstern situation.

For eksempel kan det skyldes eksistensen af en tantrum chef eller endda en dominerende partner eller forælder.

Søg at forstå og identificere, hvem der kvæler dig, så du kan beslutte, om du vil lade situationen fortsætte, eller om du vil begynde at påtvinge din mening.

Drøm du ser en blæksprutte på tv

Når du drømmer om blæksprutte på tv, er det en indikation på, at du kan se de problemer, der sker i dit liv, men samtidig ikke kan løse dem.

Husk at denne drøm kan bringe råd, i den forstand at du skal holde op med bare at se på problemerne, men at det er nødvendigt at træffe nogle beslutninger.

Før du træffer en beslutning, skal du dog tænke dig grundigt om.

Drøm spiser blæksprutte

Eating Octopus

Her vil du forstå lidt om, hvad det betyder at drømme om blæksprutte, når du tager kontrol og ender med at spise dette dyr.

Bemærk, at ved at indtage denne aktive holdning kan det indikere, at du er udmattet, træt af et forhold fuld af problemer, og at det er tid til at frigøre dig selv.

Budskabet er klart: Enten fortærer du, eller også bliver du fortæret af forholdet. Tiden er inde til at træffe de rigtige beslutninger, så dit liv følger en vej af lys og lykke.

Drømmer du er en blæksprutte

I drømme om blæksprutte, når du drømmer at det er en blæksprutte, kan denne type drøm indikere, at du har et ønske om at gøre en anden person underlagt dine følelser, at denne person føler for dig det samme som du føler for dem.

Det kan også betyde, at du er bange for at lade dig rive med af stærke følelser.

Uanset situationen skal du forsøge at have rationelle holdninger. Vi kan ikke tvinge den anden til at føle noget, ligesom vi skal tage en dyb indånding og se frygten i øjnene.

Drømmer om blæksprutte på jorden

Hvis du drømmer om blæksprutte på jorden, kan det indikere, at du bliver forhindret af noget (situation) eller nogen (nærtstående person), og at du derfor ikke vil være i stand til at gøre det, du havde planlagt i de næste par dage.

Denne situation eller person vil bogstaveligt talt forhindre dig i at komme videre.

På denne måde kan du lokalisere, hvad der holder dig tilbage, og forsøge at undgå situationer eller personer, der bringer denne form for negativ indflydelse ind i dit liv.

Drømmer om blæksprutte ud af vandet

Octopus Out Of Water

Lad os forstå, hvad det betyder at drømme om blæksprutte ud af vandet. Husk, at blæksprutten uden for vandet også er uden for sit naturlige levested, så symbolsk set er det et uheldigt varsel om uheld.

Denne type drøm kan indikere, at du i de kommende dage eller uger vil stå over for nogle problemer i dit personlige eller professionelle liv, og at sådanne problemer vil fjerne dig lidt fra dine langsigtede mål.

Dette vil fjerne noget af koncentrationen og fokus på de vigtige ting, du søger i dit liv, hvilket vil hindre dine mål og planer.

Hvis du drømmer om blæksprutte ud af vandet, skal du derfor være opmærksom på disse situationer, og forsøge at holde dig på sporet.

5/5 - (1 vote)