Dukke – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Doll

At drømme om en dukke har betydninger, der er dybt forbundet med barndommen. Du har helt sikkert vundet eller set nogen få en dukke i barndommen, ikke sandt? De findes i tusindvis af modeller og former, lige fra stofdukker, porcelæn til realistiske, pædagogiske og endda skræmmende dukker. Tidligere var de forbundet med mystik, og i Grækenland blev de brugt i ritualer til gudinden Artemis, som symboliserede slutningen af barndommen før ægteskabet.

Ligesom der er en række forskellige dukker, varierer betydningen af dukkedrømme alt efter specifikationerne, men som regel symboliserer de dog som regel en ubrydelig og dybtgående forbindelse med den magiske barndom. Et ønske om ikke at opgive spor af uskyld og renhed af sit indre barn. De kan også betyde ønske og forbindelse i forhold til familien.

For at lære mere om, hvad det betyder at drømme om en dukke i visse situationer eller afhængigt af dukkens specifikationer, læs videre.

Drøm du ser en dukke

See A Doll

Drømmer du, at du ser en dukke, betyder en dyb nostalgi for din barndom. Du kan være mere reflekterende, fuld af tanker og dialoger om, hvordan tingene var “i din tid”, og du ønsker måske endda at gå tilbage til mere enkle øjeblikke i livet.

Hvis dukken, du så i drømmen, kom til live, repræsenterer den dit ønske om at transformere, at transcendere den du allerede er. Kender du historien om Pinocchio, en dreng af træ, som ønskede at blive en rigtig dreng? Drømmen repræsenterer et lignende ønske: Du ønsker at blive en person, som du ikke er endnu. Måske ønsker du at stige i karriere, stifte familie eller have det liv som den person, du altid har beundret.

Hvis du havde det dårligt i drømmen, tyder det på, at du har brug for at løbe væk og fornægte dine egne problemer og en større mangel på familie.

Drøm der holder en dukke

Drømmer du, at du holder en dukke, repræsenterer din usikkerhed omkring dine egne handlinger. Du mangler tillid til dig selv, til det du gør, og det er det du har brug for for at kunne flyve i livet. Drømmen repræsenterer også uskyld og endda en smule modenhed – det indikerer hans kontrol over sit liv og sine holdninger, idet man undgår barnlighed og diskussioner, der betragtes som umodne.

Drøm, der spiller dukke

Plays Doll

At drømme om at du har spillet dukke er en meget god ting, både i drømmen og i virkeligheden. I drømmen er det noget sjovt og kan endda være med til at berolige nerverne – der er ingen regler eller bekymringer i denne type leg. I det bevidste liv indikerer drømmen succes i familiemiljøet. Det er et tegn på, at deres forhold har alt til at trives, og det er et godt tidspunkt for kommunikation, fordi tendensen er, at folk er forstående.

Drømmen indikerer også en masse forbindelse med din egen person, hvilket er fremragende til at sætte dine mål og drømme.

Drøm du køber en dukke

At drømme at du har købt en dukke har fremragende betydninger. Det er en drøm, der indikerer nye muligheder i din fremtid. Måske får du endelig det faglige tilbud, som du så gerne ville have, måske får du en forfremmelse. Det kan endda være, at en særlig person ønsker at tage det næste skridt i dit familieliv.

Drømmer du om kludedukke

Betydningen af at drømme om stofdukke er forbundet med renhed og uskyld. Uskyldighed i forhold til livets problemer og ondskab. Renhed om deres adfærd og energi. Du har stadig en lille smule af den opkvikkende barndomsenergi. Du skal bare være forsigtig, fordi andre mennesker kan udnytte denne kvalitet til at manipulere dig. Så drømmen repræsenterer også behovet for en smule forsigtighed.

Drømmer om porcelænsdukke

Porcelænsdukker anses for at være de mest skrøbelige. De er generelt også de mest detaljerede. Normalt er de lavet og udskåret til perfektion, med upåklageligt tøj, udseende og hår, og de er et symbol på perfektionisme.

I drømme er betydningen det modsatte af skrøbelighed. Drømme om en porcelænsdukke indikerer en personlighed eller tendens til impulsivitet. Du er en person uden frygt og som handler i jagten på det du vil have og ønsker uden nogensinde at tøve. Er det ikke dig? Så din drøm fortæller dig, at du skal være lidt mindre forsigtig og handle mere i jagten på dine drømme. Tøv mindre, gør mere. Lad frygten ligge til side, den tjener kun til at lamme dig. Brug den kun til at moderere den sunde fornuft, ikke som en mur på din vej.

Drømmen kan indikere en lille skrøbelighed i dit helbred, især mentalt, som regel på grund af stress. Så tøv ikke med at søge hjælp, hvis du har brug for det. Pas på dig selv først.

Drømmer om sød dukke

Cute Doll

Søde og flotte dukker at se, lege med og holde er altid en gave til øjet, ikke sandt? I drømme giver de dig også en meget god mening. De repræsenterer kærlighed i dit liv og i din fremtid, og en masse positivitet og optimisme over for børn i dit liv. Det kan være, at din familie endelig vokser op, eller at du modtager venlighed og gode energier fra børn omkring dig. Drømmen er fremragende, men den indikerer et endnu bedre bevidst liv – gå ud og nyd det.

Drøm om dukke Medonha

Er du bange for dukker? Har du nogensinde set eller hørt om nogle meget skræmmende dukker? De er på mode i gyserfilm – lille Annabelle er endda et hit i Hollywood. Disse dukker er dem med sløret makeup, et makabert udseende og, hvad enten det er i en drøm eller i det virkelige liv, forårsager kuldegysninger bare ved at se på dem.

I drømme betyder de din frygt. Du er bange for noget eller nogen i dit liv, og denne frygt forhindrer dig i at leve fuldt ud. Det kan endda være frygten for at blive såret eller såret, fysisk eller følelsesmæssigt, eller endda frygten for et uforudsigeligt forræderi. Frygten for ikke at kunne forberede sig og passe på lammer, og er ikke god for den mentale sundhed eller livet.

Så find ud af, hvad der skræmmer dig, hvad der afholder dig fra at bevæge dig, og prøv at arbejde med den frygt. Det er ikke altid let, nogle gange er det meget svært, men dine drømme advarer dig om, at det vil være værd at overvinde din frygt.

Drømme om babydukke

Babydukker er de mest realistiske blandt dukker. Mange græder som rigtige babyer, andre kræver endda konstant pleje for ikke at græde og bede om opmærksomhed. I drømme viser disse dukker overdreven bekymring for ting, som du ikke engang burde bekymre dig om. De indikerer en tendens til at komplicere problemer, der kan løses ved at forenkle.

Disse dukker er også et tegn på skjulte talenter, som du sandsynligvis ikke engang har opdaget endnu. Eller fundet ud af det, men af en eller anden grund ikke ønsker at afsløre det – pas på, hvorfor det ikke er en af de unødvendige bekymringer.

Hvis dukken i drømme grinede, er det et tegn på en mulig graviditet eller et ønske om at føje et andet medlem til din familie – eller danne en familie.

Barbie dukke drøm

Barbie er et symbol på skønhed og perfektion, nogle gange endda på bekostning af sundhed. I historierne er hun en dukke fuld af venner og glad. I drømme repræsenterer denne dukke skønhed – dens indre skønhed.

Hun viser også uskyld og naivitet over for sig selv – hvilket nogle gange kan resultere i mangel på selvtillid. Den bedste måde at opbygge selvtillid på er ved at arbejde på selvviden – en uskyldig person om sine egne kvaliteter har en tendens til at være mere usikker, og hans drømme udtrykker dette.

At drømme om en Barbie-dukke er også et tegn på, at du skal passe på ikke at lade afstand og mangel på tid afslutte vigtige venskaber.

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!