Vand – Drømmenes betydning og symbolik


Water

Drømme om vand kan have forskellige fortolkninger, fordi det afhænger meget af dets tilstand (om det er rent, beskidt, stoppet, strøm) og hvor det er (glas, flod, hav, pool). Det kan indikere fred og harmoni eller være et tegn på, at der vil opstå nye udfordringer i dit liv.

Ligesom den luft, der fylder vores lunger, er vand et vigtigt element for livet. Det er gennem det, at alt levende på jorden, fra mennesker, dyr, planter og selv mikroskopiske væsener, eksisterer og opretholdes.

Du har brug for det dagligt, hvad enten det er til at drikke, til madlavning, til at bade eller til at børste tænder. På grund af dets betydning, dets skabelseskraft og rensende virkning har betydningen af drømmende vand en tendens til at være noget, der involverer viden, healing, rensning og spiritualitet!

I denne artikel vil vi diskutere de mest almindelige drømme og de specifikke fortolkninger for hver situation. Tjek listen ud og forstå, hvad det betyder at drømme om vand!

Drømme om rindende vand

At drømme om rindende vand betyder renhed og ro. Du er rolig og lader dig ikke ryste af noget problem. Det rindende vand i din drøm skildrer netop denne sindstilstand af ro i sindet, som du befinder dig i.

Rent vand og strømme symboliserer bevægelse, forandring og også fluiditet. Denne drøm er et tegn på fornyelse og peger på, at der vil komme nogle positive nyheder til dig, hvilket kan være noget, der har med din familie, dit hjem eller dit arbejde at gøre.

Men vær forsigtig, hvis det i din drøm med vand er beskidt. Det betyder, at du har evnen til at møde forhindringer, halvt sarte, men passagerer. Ligesom vand, der flyder og fjerner urenheder, forsvinder de også.

Drømmer om rent vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 1

Rent vand er et symbol på fred, ro, stilhed og sindsro. Drømmer du om det, betyder det, at du vil have velstand i alle livets aspekter. Du vil være glad og vil se dig selv tilfreds i dit personlige og professionelle liv. Det er meget sandsynligt, at du gennemgår et øjeblik med enorm følelsesmæssig fred, og at du er sund og lykkelig.

At drømme om rent vand betyder fred og harmoni i dit liv. Det repræsenterer al den velstand, der er på din vej, klar og krystalklar. Dit helbred er også på vej op! Det er en fantastisk tid, og en tid, der bør nydes fuldt ud!

Drømmer du om snavset vand

Drømmer du om snavset vand, er det et advarselstegn! Du kan gå igennem en svær tid i både dit personlige og professionelle liv.

Det betyder, at du ikke føler dig så ren åndeligt set, at du har brug for en indre udrensning. Det repræsenterer al den giftighed og de negative energier, der i øjeblikket er omkring dig.

Vær opmærksom på negative tanker, for der er chancer for, at det er dem, der er ansvarlige for de ting, der ikke fungerer eller ikke fungerede i dit liv. Reflektere og indtage en optimistisk holdning, du kan/vil være i stand til at vinde!

Drømmer om mudret vand

At drømme om mudret vand har samme betydning som at drømme om snavset vand: Du skal gå igennem modgang i dit liv. Vær forsigtig, især når det drejer sig om dit kærlighedsforhold eller sentimentale spørgsmål. Det er et tegn fra din underbevidsthed på, at noget ikke går godt.

Drøm, at du drikker vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 2

Hvis du i din drøm drak drikkevand, betyder det, at du er klar over, at succes er nær, og at du vil være i stand til at overvinde de forhindringer, der generer dig. Drømmer du derimod, at du drikker beskidt eller forurenet vand, kan det tyde på, at du er bekymret for dit helbred.

Ifølge Sigmund Freud (1856-1939) kan det at drømme, at du er meget tørstig, at du drikker masser af vand i drømmen og vågner op og rent faktisk drikker vand, blot betyde, at du virkelig havde brug for at hydrere dig. Du var virkelig tørstig, og drømmen mindede dig om dette. Han fortolkede selve drømmen: “Når jeg spiser ansjoser, oliven eller noget andet meget salt til aftensmad, bliver jeg tørstig om natten, og det vækker mig.

Denne opvågnen går imidlertid forud for en drøm, der altid har det samme indhold (Freud, 2016,s. 371)”. Psykoanalysens fader fortæller derefter, at han drømte om at drikke masser af vand, i generøse, velsmagende slurke af frisk vand, og konkluderer: “Årsagen til denne enkle drøm er tørst, og så vågner jeg op og er nødt til at drikke vand i virkeligheden.

Drømmer, at han ser sit spejlbillede i vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 3

At drømme, at du ser dit spejlbillede i vandet, er ikke et særligt positivt varsel. Den mest almindelige fortolkning af denne slags drømme er, at der kan være tab i dit sociale miljø. Det kan være, at en slægtning eller en nær ven af dig dør.

Drømmer du om en masse vand

Betydningen for denne slags drøm afhænger meget af konteksten. Udover at tage hensyn til dine følelser, skal du være opmærksom på, hvordan vandet var.

Hvis det var en masse beskidt vand, er det et tegn på at du skal blive klogere på falskhed. Hvis det var en masse stille vand, kan det indikere, at du passerer eller vil passere et øjeblik med masser af fred og ro. Hvis det er grumset og bevæget, er det et tegn på skænderier og intriger.

Drømmer du om havvand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 4

Betydningen af at drømme om havvand kan variere. Det afhænger også af, hvordan havet er. Hvis det er roligt og fredeligt, er det et tegn på held og lykke, overflod og endda kreativitet. Men hvis du befinder dig i råt vand og store, voldsomme bølger, kan det være et tegn på, at du vil gå igennem store personlige problemer.

Drømmer du om flodvand

Betydningen af at drømme om flodvand svarer til at drømme om havvand. Hvis floden er ren og rolig, symboliserer den held og lykke. Du kan få fordele på arbejdet eller i dit familieliv. Men hvis floden er beskidt eller med strømme, bør du være opmærksom, undgå eller være forberedt på at håndtere mulige problemer.

Drømmer du om stående vand

Hvis det stillestående vand er meget forurenet eller mudret, har du en chance for at gå igennem problemer. Bevar roen og løs dem. Alt vil blive godt. Og hvis det i din drøm med stillestående vand er rent, repræsenterer dette fred i sindet, sundhed og lethed. Du gennemgår et øjeblik af balance!

Drømmer om mørkt vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 5

Som vi har set før, symboliserer drømme om mørkt vand et problem eller en vanskelighed. Det kan også betyde, at du er ubeslutsom eller forvirret over en bestemt situation i dit liv. Vær sikker og løs dine problemer!

Drømmer du om regnvand

Mange mennesker elsker at tage et regnbad, fordi regn repræsenterer åndelig udrensning og fornyelse. Drømmer du om regn er et godt varsel, fordi du vil udvikle dig åndeligt. Nyd dette øjeblik af ro og ro!

Drømmer du om forurenet vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 6

Drømmer du, at du drikker forurenet vand, viser, at du giver meget opmærksomhed til giftige mennesker eller mennesker med dårlig energi. At du drikker beskidt vand indikerer, at du forurener din ånd ved at leve sammen med dem. Lad ikke folk tage din fred! Undgå dem, der sladrer og er falske over for dig.

Hvis du befinder dig i forurenet vand, kan du komme ud for nogle vanskeligheder. At svømme i en flod med snavset vand indikerer, at du skal være opmærksom på negative energier og tanker i dit personlige liv!

Hvis du drømmer om en beskidt pøl eller sø, er det et dårligt varsel, fordi det er relateret til sygdom og forurening. Måske gennemgår du eller en person i din familie et følsomt øjeblik med hensyn til helbredet.

Hvis du drømte om oversvømmelse af beskidt vand, skal du forbedre dit selvværd. Vær mere selvsikker til at håndtere dine problemer! Og hvis snavset vand har oversvømmet dit hus, skal du være opmærksom over for falske mennesker, der ønsker at skade dig.

Drøm om krystalklart vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 7

Ligesom rent vand repræsenterer krystalklart vand gode ting. Kan du huske følelsen af at se et rent hav eller en ren flod? Det giver fred! Det er præcis det, som drømme om rent vand repræsenterer: lethed, følelsesmæssig ro, godt helbred og rensning. Der er store chancer for, at du går igennem en god tid i dit fysiske og følelsesmæssige helbred.

Drømmer du om poolvand

At drømme om en ren pool betyder, at du vil forbedre dit økonomiske liv. Drømmer du om en fuld og ren pool betyder overflod eller nyhed: Du vil gå igennem velstående øjeblikke og finde en ny ven eller kærlighed. Drømmer du om en beskidt pool er et dårligt tegn, udover at repræsentere materiel skade er det en advarsel for dig om at være forsigtig med falske mennesker.

Drømmer om lækkende vand

Drøm lækager er en advarsel: Spild ikke tid med det, der ikke er det værd. Det kan også betyde, at du vil gå igennem problemer og ikke vil være i stand til at kontrollere dem.

Drømmer om varmt vand

Vand - Drømmenes betydning og symbolik 8

Drømme om varmt vand symboliserer materielle problemer. Vær opmærksom på mulige tab.

Drømmer om koldt vand

Drømmer du om koldt vand viser, at du vil gå igennem et øjeblik med stor velstand, og at du vil være meget heldig.

5/5 - (2 votes)

Like it? Share with your friends!