Æblet – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Apple

Æble er en af de mest værdsatte frugter i verden. Ud over at have mere end tusind forskellige arter har det ernæringsmæssige værdier, der hjælper med at holde vægten, for eksempel.

Betydning af æble

Æblet ses som et symbol på kærlighed, frugtbarhed, fristelse, viden, begær og udødelighed.

Æblet har en sfærisk form, som repræsenterer verden. Frø repræsenterer til gengæld frugtbarhed og religiøsitet.

Symbol til æble

Kulturelt set betragtes æblet som den forbudte frugt i lyset af den bibelske kontekst.

Æble i Bibelen

Apple In The Bible

Første Mosebog fortæller om skabelsen af det første par, som Gud skabte, Adam og Eva. De bor i Edens Have, som de kristne kalder Paradiset. På dette sted var der to træer. Det ene var “livets træ” og det andet “træet til kundskab om godt og ondt”, og de kunne ikke nærme sig sidstnævnte.

I dette scenarie dukker en slange op, som tilbyder Eva frugten, som spiser den og derefter giver den til sin mand, Adam. Når dette er gjort, åbner de to deres øjne og indser, at de er nøgne.

Det skal nævnes, at der ikke er nogen eksplicit beskrivelse i de hellige skrifter af, at frugten er æblet. Ifølge forskere er æblemyten blevet skabt med tiden og bibeloversættere.

Adam og Eva

Ifølge Bibelen var Adam og Eva de første beboere i Edens Have. Eva blev bedraget af en slange, som stadig ifølge Bibelen var djævelen i forklædning, da hun spiste den forbudte frugt. Symbolsk set blev de med æblet forvist fra paradiset.

I dette scenarie symboliserer æblet fristelse og ondskab. Fra et andet perspektiv symboliserer æblet den frie vilje, da de, da de blev fordrevet fra paradiset, måtte ty til deres egne fortjenester for at overleve.

Keltisk kultur Æble

I den keltiske kultur symboliserer æblet frugtbarhed, viden og magi.

For middelalderfolket gør æblet det muligt at nå et univers, der ligner paradiset.

Æble i mytologien

Apple In Mythology

I den græske mytologi blev æblet betragtet som en af gudernes frugter. Det var så helligt, at plantagen blev beskyttet af et væsen med mere end halvtreds hoveder og tre nymfer.

For grækerne er æblet et symbol på kærlighed, hvilket henviser til kærligheds- og seksualitetsgudinden Afrodite. Fra et andet perspektiv symboliserer det evigt liv, fordi det aldrig mere vil tørste eller sulte.

Æble i litteraturen

Mange fabler bruger æblet som et symbol i deres historier, og en af de mest kendte er Snehvide og de syv dværge. I denne litterære fortælling får æblet berømmelse for at blive forhekset af heksen. Så Snehvide tager en bid af frugten og falder i søvn. Fortryllelsen bliver først brudt med prinsens kys.

Det skal bemærkes, at for få år siden var det almindeligt at give lærere æbler i gave som tegn på respekt og beundring. Det er almindeligt at se en sådan handling i film, serier og bøger.

Der er nogle teorier om denne gave, nemlig:

Newtons lov

Æblet hjalp Isaac Newton med at uddybe sine studier om tyngdeloven. Derfor ses det som synonymt med viden, ligesom en lærer.

Pentagram

Når vi skærer et æble op, er det muligt at lægge mærke til formen af et pentagram i midten. For mange symboliserer dette format viden.

Adam og Eva

Ifølge kristne forskrifter symboliserer æblet den menneskelige længsel efter viden og svar.

Lav løn

Da lærernes lønninger var meget lave i det 16. århundredes Europa, gav elevernes forældre dem æbler til lærerne. Målet var at takke for de ydede tjenester med en simpel hyldest.

Æble tatovering

Apple Tattoo

Æblet er et af de mest tatoverede symboler. Det skyldes, at det ud over at bære religiøse symbolikken også har en betydning af viden.

Derudover skal det tages i betragtning, at æblet har en anden symbolik for hver kultur. Hvis æblet for kineserne ses som et tegn på venskab, ses det for oscelterne som udødelighed og for grækerne som frugtbarhed.

Normalt er æbletatoveringer lavet i grønt og rødt. Denne tegning kan laves på flere dele af kroppen, nemlig:

På ryggen;
Underarm;
Vade;
Hænder; og
Fødder.

Når denne beslutning er truffet, skal man sørge for at sikre, at helingen fremmes, og at tegningen ser smuk ud.

For at opnå en bedre forståelse skal du være opmærksom på følgende:

1. Sanitize properly;

2. 2. Udsæt dig ikke for solen;

3. Brug en helende salve;

4. Lad være med at klø dig;

5. Fjern ikke keglen;

6. Undgå at spise fedtholdige fødevarer, og

7. Undgå at bade i havet.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!