Keltisk Kors – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Celtic Cross

Det keltiske kors repræsenterer det keltiske folk. Brugen af dette kors er ældre end det kors, der er kendt som et symbol på kristendommen.

Hvad er keltisk kors

Det keltiske kors består af mødet af en cirkel plus lodrette og vandrette linjer. Dette kors er omgivet af mystik og spiritualitet.

Hvad er betydningen af det keltiske kors

Selv om dette symbol har eksisteret i tusindvis af år, er en af de vigtigste fortolkninger forblevet, som symboliserer forbindelsen mellem den åndelige verden og alt, der omfatter livet.

Det bør tilføjes, at nogle forskere ser betydningen af det keltiske kors som krydset mellem de fire grundlæggende elementer i livet, såsom jord og luft, som henviser til balancen mellem naturens elementer og evigheden.

Symbol for keltisk kors

Celtic knot

I dag er det keltiske kors f.eks. et af symbolerne for presbyterianske kirker. Et sådant symbol ses som Kristi biografi på jorden.

Formålet med at bruge det keltiske kors er at bekræfte sin tro og identitet samt at afsløre Luthers arv. Derfor ses korset som evigt liv i himmeriges rige.

Der er andre symboler, der er forbundet med den keltiske kultur, nemlig

Triskle

Dette symbol blev brugt til at bede guderne om hjælp.

Keltisk knude

Den keltiske knude repræsenterer evigt liv, fordi symbolet ikke har nogen begyndelse eller ende.

Keltisk kors

Keltisk kors er en anden måde, som det keltiske kors kan kaldes på.

Det er værd at tilføje, at kelterne er et krigerisk folk fra Irland. De besatte nogle europæiske lande, såsom Frankrig, Tyskland, Belgien, Spanien, blandt andre. Dette skete mellem det 2. og 3. århundrede f.Kr.

Keltisk kors i Skell kultur

Det keltiske kors kan let findes i for eksempel Irland og England. Et sådant emblem, der betragtes som en epok fra førkristendommen, bidrager til forskernes forskning i kelternes opholdssted.

Hvad angår det irske område, blev det keltiske kors indført af St. Patrick. Patrick. For at indføre katolicismen og få druiderne til at tillægge korset den nødvendige betydning, forbandt han solen med den katolske tro.

Det er værd at nævne, at kelterne var polyteister. Snart troede de på guder, der havde forbindelse til naturen. Det bør nævnes, at for dem var tiden cyklisk. Således fandt både årstiderne og de vigtige højtider sted på kontinuerlig basis. Her er forklaringen på den cirkel, der er relateret til krucifikset.

Andre symbol på keltisk kors

Celtic Cross

Det er vigtigt at tilføje, at der findes en teori om, at korset repræsenterer det maskuline køn og cirklen det feminine køn. En sådan teori understøttes af et hinduistisk symbol på grund af ligheder med det keltiske kors.

Stadig i dette perspektiv har neopaganismen også taget det keltiske kors til sig som et symbol. De blev tidligere brugt som amulet eller instrument til at bringe held og lykke.

Keltisk kors tatovering

Celtic Cross Tattoo

I betragtning af det europæiske territoriums betydning for den keltiske kultur er der mange mennesker, der beslutter sig for at forevige f.eks. oplevelsen af en udveksling i deres hud. Der er også personer, der brænder for den irske kultur.

For folk, der ønsker at få en keltisk kors tatovering, foreslås det, at man på forhånd læser om symbolet og alt det, det indebærer. Når det er gjort, skal du blot vælge en del af kroppen til at lave tegningen, hvilket kan være underarm, ryg eller læg.

Når først tegningen og kropsdelen er valgt, er det nødvendigt at vælge den professionelle med forsigtighed. For at tegningen bliver godt udført og for at helingsprocessen skal være hurtig, er det nødvendigt at følge anbefalingerne nøje, såsom at gøre brug af salve og ikke at kradse på det tatoverede område.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!