Davidsstjerne – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Davidsstjerne – Drømmenes Betydning Og Symbolik 1

Hvad er Davids stjerne

Davidsstjerne – Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

Davidsstjernen eller Davidsskjoldet er et symbol, der er dannet af to overlappende trekanter, hvilket resulterer i en 6-punktsstjerne (hexagram).

Det er et populært symbol i jødedommen, og det opstod på Davids tid (1003 f.Kr. – 971 f.Kr.), Israels største konge, hvor symbolet blev tegnet på hans hærkæmperes skjolde.

Betydning og symbolik af Davidsstjernen

Betydningen af Davidsstjernen er ikke nødvendig. Nogle skrifttyper angiver, at den stammer fra kong Davids navn, hvis bogstaver i det hebraiske alfabet havde en trekantet form, og at de overlejrede bogstaver dannede stjernen. Andre kilder siger, at de to trekanter symboliserer foreningen mellem det maskuline og feminine.

I den jødiske bog “Eshkol Hakofer” fra det 12. århundrede fremstilles symbolet ikke længere kun som et segl, men også som en beskyttelsesamulet. Denne betydning er stadig levende indtil i dag, hvor stjernen (hexagrammet) er stærkt knyttet til den jødiske religion, og hvor symbolet, der tidligere blev brugt som pynt, også repræsenterer beskyttelse.

På nazismens tid blev jøderne forfulgt og myrdet i den episode, der blev kendt som holocaust, og symbolet Davidsstjerne blev syet på skjorterne på dem, der fulgte religionen, så de kunne identificeres i koncentrationslejrene.

Hexagrammet findes også i Israels flag, som er det eneste hovedsageligt jødiske land i verden.

Salomons segl

Selv om det nogle gange forbindes med Salomons segl (eller Salomonstjernen), er der ingen sammenhæng mellem dem. Davidsstjernen er dannet ved at sammenføje 2 trekanter, der danner den 6-takkede stjerne, og Salomons segl er til gengæld dannet af en 5-takket stjerne (pentagram).

Stjernerne symboliserer også forskellige ting. Mens symbolet Davidsstjerne er knyttet til jødedommen og bl.a. repræsenterer forening og beskyttelse, repræsenterer symbolet Davids segl magi og trolddom.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!