Elefant – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Hvad er en elefant

Elefant – Drømmenes Betydning Og Symbolik 2

Elefanten er det største landpattedyr i verden. Den stammer oprindeligt fra Afrika og Asien og lever i savanner, skove og flokke, hvor hver flok udgør en familie. De har elfenben som bytte, og deres forventede levealder er ca. 60 år.

De er planteædere, det vil sige, at føden er baseret på grene, blade, rødder, frugter og græs, og de spiser normalt omkring 100 kilo mad om dagen. Der findes tre elefantarter, to afrikanske og en asiatisk, som lever i Indien, og disse er mindre i størrelse end de afrikanske elefanter.

Deres drægtighed varer i gennemsnit 20 til 22 måneder, og deres unger fødes med op til 80 kilo. De har grå hud og kan have en vægt, der varierer mellem 6 og 12 tons, med en højde på omkring 3 og 4 meter.

Det er dyr, der er i stor fare for at uddø på grund af den værdi, som deres stødtænder af elfenben har. De er de samme, der trækkes tilbage og sælges på det sorte marked til urimelige priser. Det er en praksis, der stiger hvert år.

Elefanten ses som et symbol på gode ting, f.eks:

– held og lykke;

– visdom;

– udholdenhed;

– beslutsomhed;

– solidaritet;

– omgængelighed;

– venskab;

– kammeratskab;

– hukommelse;

– lang levetid;

– styrke.

Men i nogle andre kulturer kan det betyde det modsatte, dvs. at det kun bringer dårlige ting og uheld.

Legenden fortæller, at en hvid elefant var et meget værdifuldt og helligt dyr. Når man fandt en af denne art, blev den hurtigt tilbudt kongen som en form for hyldest. Men hvis kongen ikke kunne lide denne gave, kunne han give den til en eller anden undersåt, som han skulle tage sig af, og elefanten kunne ikke gøre nogen indsats. Tjeneren skulle behandle dyret godt, pynte og fodre det.

Vesterlændinge begyndte til gengæld at sammenligne dette symbol med noget smukt, men ubrugeligt. Hver gang nogen hævder at have en “hvid elefant”, er det derfor en metafor, der henviser til noget, der ikke tjener noget.

Green Elephant er navnet på den første online digitale marketingfranchise rettet mod små og mellemstore virksomheder samt mod selvstændige personer. Franchisetagerne kan markedsføre websteder og e-mails ved hjælp af virksomhedens navn.

5/5 - (1 vote)