Jalousi – Drømmenes Betydning Og Symbolik

På et eller andet tidspunkt i livet har du sikkert været jaloux på nogen. Det er trods alt en spontan menneskelig reaktion, selv om den ikke altid er positiv.

Vi er ofte jaloux på den opmærksomhed, som en person, vi elsker, giver en anden person. Eller den prestige, som en kollega får i vores sted. Vi er jaloux på vores elskende partner, vores forældre, søskende eller venner. Vi kan endda være jaloux på vores kæledyr!

Fjollet jalousi, som kommer og går hurtigt, er acceptabel. Men når denne følelse bliver tvangsmæssig, kan den være meget skadelig for vores liv.

Hvis du drømte, at du var jaloux, kan det være relateret til din frygt for at miste en person, du elsker, eller manglende tillid til en kæreste eller mand.

Ifølge psykoanalysen har jalousidrømme også noget at gøre med en uløst situation med forældre, som får en person til at føle sig usikker på den person, han/hun elsker. Er det dit tilfælde?

Når jalousi krydser grænsen, er selv terapi tilrådeligt for at lære at håndtere denne følelse. Men hvad sker der, når jalousi dukker op selv i dine drømme? Lad os tage et kig på dette og hjælpe dig med at forstå, hvad det betyder at drømme med jalousi.

Jalousi og usikkerhed: Drømmebudskabet

Hvis du har haft en mærkelig drøm, hvor du har haft en krise af jalousi, selv om det ikke ligger i din natur, er det vigtigt at forsøge at analysere betydningen og de budskaber, der er skjult i denne drøm.

Generelt set har betydningen af at drømme om jalousi at gøre med (undertiden uvirkelig) frygt for tab. Jo stærkere følelsen er, jo større er intensiteten af jalousien. Uanset om det er i det virkelige liv eller i drømme.

For at forstå, hvad det betyder, skal du prøve at gennemgå detaljerne i den drøm – hvor skete det, hvem var du sammen med, hvilken situation vakte din jalousi?

Det er muligt, at din underbevidsthed ved at frembringe denne drøm sender en advarsel til dig om at korrigere en umoden og barnlig adfærd, som du har udvist i dine nærmeste relationer. Ikke nødvendigvis i kærlighedsforhold, men med mennesker i almindelighed – venner, søskende, børn osv.

For bedre at forstå, lad os kende betydningen af nogle mere almindelige tilfælde af jaloux drømme.

Drømmer du er jaloux på din kæreste

Denne drøm viser en overdreven bekymring, som du har for at behage den person, du elsker. Det indikerer, at denne følelse af usikkerhed og frygt for at miste kan føre til, at du opfører dig anderledes end du plejer: enten meget omsorgsfuld, opmærksom eller meget passiv.

Det skjulte råd i denne drøm er: Det er ikke værd at ændre din personlighed for at behage nogen. Derudover kan drømme om kærestes jalousi være en advarsel for dig om at sætte dig selv først i dit liv. Når alt kommer til alt, jo mere du værdsætter dig selv, jo bedre vil det være for dit forhold.

Drømmer du, at du slås på grund af jalousi

You Fight Because Of Jealousy

Hvis du i din drøm kæmper eller skændes på grund af nogens jalousi, er der et område med stor usikkerhed i dit liv.

Det handler ikke nødvendigvis om en mand, kæreste, men er en advarsel om, at du i en del af dit liv ikke giver dig selv den nødvendige værdi.

Prøv at vurdere, i hvor høj grad du er stolt af dig selv eller altid har brug for den andens opmærksomhed og anerkendelse?

Drømmer du om jalousi krise

Denne drøm er en advarsel til dig om at forsøge at overvåge dine følelser og reaktioner mere. Lad ikke nogen af dine utilfredsheder føre til en eksplosion.

Reaktionen på grund af jalousi, selv i drømmen, viser, at du er frustreret over den manglende anerkendelse, som du modtager på et eller andet område af dit liv. Det er muligt, at du forstærker en situation eller endda skaber “karameller” af noget, der slet ikke eksisterer. Tag dig tid til at tage dig af dig selv, uden at være afhængig af andre.

Drømmer om jalousi af manden (konen)

Denne drøm kan have to fortolkninger, men begge er relateret til at passe på forholdet.

Den første: Du kan være frustreret over ikke at modtage opmærksomhed eller ros fra din partner – og du føler dig nedvurderet. Derfor bringer dit ubevidste dette problem frem i lyset: for at minde dig om, at det ikke er hos den anden, du skal søge anerkendelse, men i dig selv.

Det andet: giver du din partner den rette opmærksomhed? Måske er du så fokuseret på dig selv, at du ikke er klar over, at den anden også har brug for omsorg og hengivenhed. En ændring af holdningerne kan forbedre situationen for begge parter.

Drømmer om jalousi af eks

Denne drøm kan indikere et uløst problem i fortiden: et brud, som du ikke har været i stand til at bearbejde ordentligt, en person, du ikke glemmer, selv om du allerede er gået videre til en anden. På den anden side kan det være, at denne drøm afslører et mønster i din adfærd: Du kan ikke give slip på noget.

Selv om du ikke længere vil have det, accepterer du ikke tanken om, at en anden har noget, der var dit. Arbejd bedre med denne følelse, opdag roden til denne holdning og frigør dig selv til at leve bedre.

Drømmer om en jaloux person

Det kan være, at denne drøm afslører, at der er en person i dit liv, som opfører sig som en besiddende person. Dit ubevidste sender et budskab om, at det ikke er sundt at leve med så meget pres og krav.

Men det kan også indikere, at det er dig selv, der har en besiddende og besættende adfærd, som bringer lidelse ind i dit liv, selv om du ikke selv bemærker det med det samme.

Uanset hvad, vil vi så arbejde på roden til al denne usikkerhed og disse krav? Pas også på negative mennesker omkring dig, så de ikke stjæler al din energi.

Drømmer du om jalousi hos børn

Child Jealousy

Denne drøm afslører, at du har en stor usikkerhed i dig. Den indikerer også, at du ofte opfører dig umodent i forhold, hvad enten det er i kærlighedsforhold, i familien eller blandt venner. For at forstå det bedre skal du huske, at et barn altid kræver opmærksomhed, ikke mindst fordi det stadig er afhængig af omsorg. Men det gør en voksen ikke.

Dette er det budskab, som denne drøm bringer dig: bliv voksen og læg barnlige holdninger til side.

På den anden side kan drømmen om et barn indikere, at du føler dig nedvurderet af en person, der repræsenterer far/mor-figuren i dit liv. Behovet for anerkendelse bringer disse spørgsmål frem i drømmeform.

Drømmer du om jalousi på arbejdet

Jealousy At Work

Denne drøm viser, at du føler dig presset og overvældet i dit arbejde (eller på et bestemt projekt), hvilket får dig til at føle, at du ikke får den nødvendige anerkendelse.

Prøv ikke at tage professionelle problemer personligt. For at blive værdsat skal du give dig selv mere værdi og stole mere på dine evner.

Drømmer du, at du ikke er jaloux

I princippet synes denne drøm at indikere, at du er en selvsikker og velbeslået person. Det skjulte budskab er dog, at du er lidt bange for at blive involveret og derfor forbliver meget kontrolleret i relationer.

At være jaloux er ikke særlig positivt, men det totale fravær af denne følelse kan dog betyde, at du ikke rigtig giver dig selv væk. Søg efter balance – i kærligheds-, venskabs- eller familieforhold – og bliv glad!

5/5 - (1 vote)