Kirurgi – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Surgery

“Drømme koster ingenting, min drøm er så virkelig”. Sådan begynder en berømt samba-enredo, og det er stadig sandt, for det er gratis at drømme. Alle mennesker drømmer, selv om de ikke altid kan huske deres drømme. Men denne aktivitet, der er iboende i ethvert menneske, har meget at afsløre om den personlighed, de følelser eller situationer, som drømmeren har oplevet.

Drøm om kirurgi

For Freud, psykoanalysens far, har enhver drøm en betydning, der er forbundet med et primitivt ønske, der er undertrykt af vores samvittighed, så han symbolsk “opfylder” dette ønske. På den anden side fungerer drømme ifølge Freud også som en påmindelse om nylige begivenheder og følelser. Det er op til os at skelne den ene drøm fra den anden og dermed forsøge at forstå den.

Da drømme er budskaber fra vores underbevidsthed, kan en tilsyneladende meningsløs drøm ofte bringe os et råd eller en advarsel. Undervurder derfor ikke kraften i enkle eller mærkelige drømme som f.eks. at drømme om kirurgi.

Hvad betyder det at drømme om kirurgi?

Til at begynde med bør drømme om kirurgi for det meste ikke give anledning til bekymring, da de normalt varsler en periode med forandringer i dit liv.

Drømme om kirurgi viser i stedet for at være negative, at du er utilfreds med nogle aspekter af dit liv og føler et behov for at ændre og udvikle dig. Fordelagtige ændringer kan ske snart. Noget eller nogen kan blive elimineret fra dit liv, hvilket bringer øjeblikke af lettelse og ro.

En anden betydning af at drømme om kirurgi: Mennesker med tendens til hypokondri eller overdrevent sundhedsbevidste har tendens til at drømme, at de bliver opereret. Dette indikerer, at du tager den frygt og angst, der er en del af dit liv, med ind i dit ubevidste. Hvis dette er dit tilfælde, så søg efter en afslappende aktivitet for at undgå at blive så besat af sygdom eller frygt. At tænke for meget på sundhed kan give plads til sygdom.

Men der er andre fortolkninger, alt efter situationerne og detaljerne i drømmen om kirurgi. Se nogle af dem:

Drømmer du ser kirurgi

See Surgery

Hvis du i din drøm ser en operation, uanset hvem der bliver opereret, tyder det på, at du skal være forsigtig med dine handlinger i de kommende dage; undgå at tage risici eller udsætte dig selv for farlige situationer.

Pas på, at du ikke kommer til skade på det professionelle område. Det repræsenterer også et ønske om en radikal forandring i dit liv: det kan være fra hjemmet, fra arbejdet eller endda en ny frisure.

Drømmer du, at du undergår kirurgi

Hvis du i din drøm gennemgår en operation, betyder det, at du har brug for at tage en pause for at reflektere over dit liv. Tag en pause fra problemer eller stressende situationer. Kirurgi i en drøm indikerer, at der er noget, der generer dig, men som du ikke lægger mærke til eller ikke ønsker at se.

Drømmen viser, at du fodrer noget, der gør dig syg, hvad enten det er et kærlighedsforhold eller et professionelt forhold. Et sygt forhold, der skal igennem en helingsproces eller endda fjernes fra dit liv. Ligesom en operation kan helbrede, antyder denne drøm, at du har brug for en pause for at forny dine kræfter.

Drømmer du, at du får foretaget en operation på dig selv

Hvis du i din drøm udfører en operation på dig selv, er en af betydningerne, at du føler, at du har brug for at ændre nogle punkter i dit liv og din holdning. Kan du huske de projekter og beslutninger, som du bliver ved med at udskyde? Det er på tide at få beskidte hænder og gennemføre dem. Det er slut med at lade tingene ligge til senere. En periode med forandring og vækst er på vej.

Drømmer du om at få foretaget en operation på en anden person

Denne drøm bringer en refleksion over de mennesker omkring dig, især med dem, der har et tæt forhold, familie eller ven. Prøv at se, om der er nogen i dit liv, som du kræver mere af dig selv, end personen kan give. Hvor invasiv eller besiddende er du over for nogen i dit liv? Respekter hinandens rum.

Drømmer du om kirurgi med gode resultater

Denne drøm har gode varsler, der viser, at noget du længes efter og har kæmpet for at opnå, kan snart få positive svar. Kirurgi eksisterer for at helbrede, redde, bringe velvære. Hvis operationen i din drøm var en succes, betyder det, at du lever en periode med forandringer med ro og optimisme.

Drømmer du om operation med dårlige resultater

Selv om en dårlig drøm ikke altid bringer dårlige varsler, indikerer denne drøm, at du kan opleve tilbageslag og vanskeligheder, især med hensyn til økonomi.

Det er ikke tiden til at foretage risikable investeringer eller forpligte sig til gæld. Det viser også, at du føler dig meget indgroet i gamle vaner og har en masse modstand. Du skal vide, at mange gange er noget nødt til at forlade dig, for at noget bedre kan komme til.

Drømmer du om komplikationer i forbindelse med kirurgi

Hvis en operation i din drøm resulterer i komplikationer, tyder det på, at du føler dig meget følsom og sårbar på grund af en forandring, en adskillelse eller et tab i dit liv. Det kan være et forhold, et job, en skuffelse med venner. Det indikerer, at du er nødt til at leve denne “sorg” og søge din vækst baseret på erfaringen.

Drømmer du, at du er bedøvet til en operation

Denne drøm indikerer, at du går igennem en smertefuld forandringsproces eller noget, der kræver meget af dig. Den viser, at du forsøger at flygte fra problemerne og forsøger at “bedøve” dig selv med smerterne og angsten i processen. Men det betyder ikke svaghed, men forberedelse til at se det, der venter forude, i øjnene.

Drømmer du om akut kirurgi

Hvis du i din drøm skal opereres i en fart, viser du, at du er utilfreds med et område af dit liv og føler et presserende behov for at ændre dig. Det er en næsten uacceptabel situation, som, hvis den ikke bliver rettet op, kan gøre dig følelsesmæssigt syg. Lad ikke nogle beslutninger, der plager dig, blive til senere. Hvis operationen var på en anden person, ønsker du at hjælpe nogen, men er bange for at være invasiv.

Drømmer om operation i livmoderen

Surgery In The Womb

Denne drøm betyder, at du er for bange for at afsløre dit inderste. Samtidig viser den en periode med store ideer og kreativitet. Du befinder dig midt i et nyt øjeblik. Uanset om du er mand eller kvinde kan drømme om operation i livmoderen også indikere, at du mangler noget til at fylde dit liv.

Drømmer du om kejsersnitskirurgi

Fødselsdrømme betyder som regel, at du er ved at gå igennem et helt nyt øjeblik i dit liv. Hvis der er smerte og blod i din drøm, indikerer det, at det ikke bliver let i starten, men at vanskeligheder er nødvendige for at vokse. Hvis kejsersnittet i din drøm sker uden tilbageslag, er det et tegn på, at du vil leve øjeblikke med glæde.

Drømmer du om hjerteoperation

Dette er en almindelig drøm hos folk, der har oplevet et problem, brud eller tab i et forhold. Der er situationer i det affektive felt, der skal løses; det har at gøre med den tæthed i brystet, der opstår ved tabet af en kærlighed.

Hvis det var en operation med åbent bryst, indikerer det, at selv om det gør ondt, begynder man at blive stærkere. Rejs dig op og kæmp for den kærlighed eller en anden, der helt sikkert vil dukke op i dit liv.

Drømmer du om plastikkirurgi

Plastic Surgery

At drømme om plastikkirurgi kan betyde usikkerhed eller problemer med selvværd. I drømmen ønsker du at rette op på et æstetisk problem, men i din underbevidsthed ønsker du at ændre din måde at være på og dine holdninger. Det er din adfærd, der har brug for retouchering, og det ved du godt. Kontroller dine impulser, slap af og tag ikke livet for alvorligt.

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!