Kramning – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Nogle gange kan et kram være alt, hvad du har brug for, ikke? Et rigtigt kram trøster, viser hengivenhed og omsorg og er desuden en terapi for både den, der giver og den, der modtager. Blandt så mange positive ting tror du måske, at du er i ansigtet af hvad det vil sige at drømme om at kramme, men er det virkelig det? Se, ja og nej.

Betydningen af at drømme med kram har et stærkt forhold til alt det, som krammeri bringer os i den fysiske verden, men det drømmende univers – drømmeverdenen – er meget mere komplekst. Så okay, du kan sætte på din liste, at drømme, der modtager eller giver et kram på en generel måde symboliserer venskab, partnerskab og medvirken. Men der er en anden side af det, for alting har to sider, eller – som den kloge mand ville sige – tre sider. Ligesom alting i livet; der er en version af den, der fortæller dig historien, der er din version af samme historie og også en tredje version, der svarer til sandheden.

Fortolkningen af drømme følger mere eller mindre den samme vej: det, du drømmer, den fortolkning, som nogen giver dig, og den virkelige fortolkning. For at nå frem til denne virkelige fortolkning er vi nødt til at vurdere afgørende detaljer i den pågældende drøm. En god idé for at huske disse detaljer er altid at have en notesbog og en kuglepen ved siden af sengen (ingen mobiltelefon, for dens lys kan tage din søvn, så brug alligevel papir og kuglepen) for at tage noter, når du vågner, selv midt om natten.

Det er disse detaljer, der vil give os de rigtige ledetråde til at forstå budskabet. Her er nogle eksempler på drømme, der involverer krammer, så du kan tyde det budskab, som din underbevidsthed forsøger at få igennem til dig.

Drømmer du, at du omfavner en person

Hvem var det, du krammede? Var det en sød person? Denne drøm indikerer som regel, at du holder af og ønsker den person, som du gav dette kram til, det godt. Hvis det er en person, du ikke har set i lang tid, kan det betyde, at I snart vil mødes igen. Denne drøm indikerer også, at du er ved at opnå modenhed og visdom.

Drøm, at du modtager et kram

Kramning - Drømmenes Betydning Og Symbolik 2

Når vi drømmer, at det er os selv, der får et kram, kan det tyde på, at nogen tæt på dig forsøger at narre dig til at få en fordel. Det er ikke et godt tidspunkt at afslutte en handel. Hvis det er muligt, så lad disse beslutninger ligge til senere, ellers skal du analysere alle detaljer grundigt.

Drøm, at du ser andre mennesker kramme hinanden

At se folk omfavne hinanden er en glimrende bekræftelse på, at deres familiebånd lover at blive styrket endnu mere. Familien er en søjle i vores liv, selv om der nogle gange er uenigheder, er det kun indavlsbånd, der holder for livet. Drømmer du om andre mennesker, der omfavner hinanden, symboliserer også velstand i forretning og arbejde.

Drømmer om kærlig omfavnelse

Husker du rådet om at holde papir og pen ved siden af din seng? Så hvis du drømmer, at du har modtaget et kærligt kram før noget, så prøv at identificere, hvem der var den person, der krammede dig i din drøm, og skriv det ned, før du glemmer det. At drømme om et kærligt kram kan være et tegn på, at denne person har brug for dig. Hvis det er en person, der er fjern, skal du forsøge at kontakte vedkommende. Et simpelt telefonopkald kan nogle gange ændre nogens dag.

Drømmer du om et stramt kram

Hvis du har modtaget et stramt kram, selvom ordene antyder noget positivt, fører denne drøm til følelser af jalousi og besidderiskhed. Var det ægtefællen, kæresten eller veninden, der krammede dig? Måske endda en ven.

Lad ikke dette forhold blive kvælende og undertrykkende, dialog. Hvis det var dig, der krammede nogen, skal du passe på, at dit forhold ikke bliver et bur, hvor fuglen flygter ved første lejlighed. Relationer bør være trygge reder, hvor vi hviler og finder varme og tryghed. Fra et fængsel vil alle bare gerne flygte.

Drøm, der omfavner et dyr

Kramning - Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

Det afhænger af, hvilket dyr du drømte om at kramme. Her er to af de mest almindelige: Drømmen om at kramme en hund – selv om hunde forbindes med venskab og troskab – kan repræsentere, at en person tæt på dig måske vil forråde dig. Hvalpe vil have hengivenhed og opmærksomhed hele tiden, og at drømme om at du krammer en er et symbol på, at en person, der står dig meget nær, kan forråde dig for at få en fordel.

Selv om det er et negativt varsel, skal du ikke lægge for meget vægt på at finde ud af hvem eller hvornår, men blot undgå at fortælle dine planer til nogen i løbet af de næste par uger. Hvis du nu drømte at du krammede en bjørn, så føler du dig trængende og søger hengivenhed og beskyttelse. Ja, nogle gange er det svært at klare alting alene.

Drøm, at du omfavner en fjende

Drømmer du, at du omfavner en fjende eller en utilfreds person, er et tegn på, at du hurtigst muligt skal gå hen og slutte fred med nogen, men ikke lige hvem du kan forestille dig. Fjenden er i dette tilfælde meget tættere på, end du kan forestille dig. Fjenden handler om dig selv. Den største rival vi har, er os selv, for det er os selv, der skal beslutte, hvor meget vi vil bære udfordringerne, og hvor hårdt vi vil forsøge at overvinde dem.

Det er os, der skal have modstandsdygtighed, og det er os, der skal vide og acceptere, hvem vi er, og hvad vores grænser er. Så tilgiv dig selv, accepter dig selv og forvandl dig, hvor der er behov for forvandling.

Drøm om en afskedsomfavnelse

Kramning - Drømmenes Betydning Og Symbolik 4

At drømme om at sige farvel med et knus er et enormt symbol på en cyklus, der lukkes og en anden, der begynder. Den person, du siger farvel til i din drøm, deltager måske ikke i din nye cyklus eller vil spille en mindre rolle i denne nye fase af dit liv. Bevar omhyggeligt de minder, der er tilbage, og start din nye rejse med stor tro og håb.

Drøm, at du omfavner den person, du elsker

Det kan være, at du giver dig selv mere, end du får tilbage, hvis det i din drøm var dig, der gav det kram, men hvis du modtog krammet og ikke gav det tilbage i samme intensitet, er dine følelser omkring dette forhold tvivlsomme.

Et forhold er som livet, og livet er som en vej. Der er snoede strækninger, andre ikke så meget; der er op- og nedture, og der er også de smukke, friske sletter, hvor man åbner glasset og lader vinden komme ind. Med tålmodighed kan du udvikle dig på hver af disse strækninger.

Drøm, at du krammer en ven

Kramning - Drømmenes Betydning Og Symbolik 5

Loyalitet, loyalitet, kammeratskab og tillid. Hvor er det dejligt at have en rigtig ven, ikke sandt? Så dyrk dine venskaber, giv det tilbage, som du får, og giv det tilbage. Altid positive ting og på samme måde tilgivelse, når det ikke er så positivt. Vi er trods alt alle mennesker, og det er en del af vores skrøbelige natur at begå fejltagelser.

5/5 - (1 vote)