Jord – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Siden oldtiden har drømme fascineret menneskeheden og givet anledning til utallige spekulationer om deres betydning og fortolkning. Der er flere bibeltekster, hvor Gud gennem drømme sendte sit budskab, enten om et formål eller en plan, der skulle gennemføres, eller om forhold, der ville indtræffe først år senere.

Når vi fortolker drømme, må vi ikke glemme, at deres sprog er symbolsk, fordi vores underbevidsthed arbejder anderledes end vores bevidsthed. Mens vores bevidsthed repræsenterer vores ego – som er underlagt vores vilje og ønsker styret af vores dømmekraft – er underbevidstheden vores indre selv, som er langt mere uafhængigt. Det er der, hvor de data, der danner din personlighed, behandles, før de når din bevidsthed.

Under denne bearbejdning bliver alt, hvad du oplever, ser og føler, forstået og komprimeret til en enkelt legende masse, som vil være med til at opbygge den, du er, så vand kan være liv, fugle kan symbolisere frihed, og jord kan repræsentere frugtbarhed, opfyldelse eller hårdt arbejde.

Betydningen af at drømme om jord er omfattende, og forståelsen af hvad denne drøm symboliserer afhænger af flere variabler af hvad der kan forekomme i denne drøm, hvor jorden endte med at være det mest markante element. For at hjælpe dig med at forstå, hvad det betyder at drømme om jord, har vi adskilt nogle af de mest tilbagevendende drømme og fortolket dem for dig.

Drømme om jord og planter

Jord - Drømmenes Betydning Og Symbolik 2

Drømme om jord og planter er en repræsentation af frugtbarhed, udvikling og uafhængighed. Denne form for drøm antyder også, at du måske ønsker at komme tættere på naturen. At drømme om jord og planter symboliserer på samme måde, at du har udviklet dig åndeligt og løsrevet dig fra det materielle plan.

Drømmer du om løs jord

Løs jord er et tegn på, at tingene i dit liv er ved at ændre sig, og meget kan ændre sig og på kort tid. Dette kan være et godt tegn, men det er vigtigt at være opmærksom på disse forandringer, og at enhver beslutning, der bliver lagt foran dig, er meget velanalyseret, før den træffes. I denne periode er ustabilitet også almindeligt i denne periode.

Drømmer du om gul jord

Hvis du går igennem en periode med hårdt arbejde og vanskeligheder, må du ikke blive modløs eller lade frustrationen overtage dit liv. Drømmer du om gul jord betyder netop, at denne periode nærmer sig sin afslutning, og at du i sidste ende vil komme sejrrig og bedre ud som menneske. Hvis du ikke står over for en urolig periode, kan det være, at den er ved at begynde, men du kan være sikker på, at du forpligter dig selv og ser den i øjnene. Der vil være en afslutning og en succes der.

Drømmer du om kirkegårdsland

I generelle planer kan det repræsentere, at du eller en ven eller nærtstående vil blive ramt af en sygdom, der vil medføre lidelse. Ikke ligefrem en dødelig sygdom, men det anbefales, at du får en undersøgelse bare for at være sikker og give et skub; tegn er trods alt gode for dig at forudse. Hvis du har taget kirkegårdsmarken, er det et tegn på, at du kan stole på folk, der står dig nær, hvis du har brug for hjælp til at løse et problem.

Drømmer om hvid jord

Hvid jord i en drøm er et godt varsel. Den hvide jord repræsenterer mødet i dit liv med rigelig lykke og i alle sanser. Du bør opleve dage med velstand og økonomisk stabilitet, resultater i kærlighed og arbejde, og være i stand til at skabe stærkere bånd med venner eller en forretningspartner. Udnyt denne periode til at styrke dine relationer, og hvis det er muligt, så dediker dig til fritid.

Drømmer du om at grave i jorden

Du føler et behov for at afsløre noget, som du har været ked af at holde hemmeligt. Hvor ofte holder vi ikke ting tilbage, som ender med at gøre os lidende? Find en person du kan stole på, helst en du kender i lang tid og har et tæt forhold til, og lad denne person vide det.

Dette er blot et råd, men sørg for, at afsløringen af det, der giver dig ubehag, ikke bringer unødig lidelse til andre. Hvis det er en hemmelighed, som du har fået betroet, kan det nogle gange give dig en vis trøst at tale med den person, der har betroet dig et sådant ansvar.

Drømmer om jord og sten

Drømme om jord og sten indikerer, at perioder med stor succes og opfyldelse vil komme for dig, men ikke uden megen kamp og forhindringer, som skal omgås med tålmodighed og objektivitet. Vær derfor engageret i dine værdier og modet til at møde de barrierer, der vil forsøge at blokere din vej.

Drøm, at du ejer jord

Jord - Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

At drømme, at du er grundejer, er et godt varsel og held og lykke i erhvervslivet. Et klart tegn på, at din indkomst vil stige, og at du vil få succes med det, du laver. Vent på overskud og overflod, men husk at du ikke skal vente siddende. Drømme tjener som en indikation af, at noget du laver går godt eller skidt. I dette tilfælde går det meget, meget godt, men du må ikke sætte farten ned.

Drømmer om jordskred

Der er forandringer på vej i dit liv, og de kan være gode eller dårlige. Drømme om jordskred bringer denne tvetydighed i fortolkningen, det sikre er, at ændringerne vil komme, og dette indikerer, at du bør handle med forsigtighed og visdom for at gøre dem glatte og positive.

Drømmer om jordskælv

Jord - Drømmenes Betydning Og Symbolik 4

Drømme om rystende jord eller drømme om et jordskælv symboliserer en udfordring, der vil være bemærkelsesværdig i dit liv. Måske står du allerede over for dette øjeblik og har ingen idé om, hvordan du skal overvinde det, eller måske vil dette øjeblik snart komme. Lad det ikke få dig ned med nakken.

Selvfølgelig er det ikke let at gå igennem vanskeligheder, men det er den reneste sandhed, at alt i livet har en tid til at vare. Intet varer evigt, hverken det gode eller det dårlige vil vare ved i dit liv, så længe du bevarer din tro og dine øjne på horisonten. Hav tro!

5/5 - (1 vote)