Phønix – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Hvad er Fenix

Fenix er en legendarisk fugl fra den græske mytologi, der døde, men efter et par øjeblikke blev genfødt af sin egen aske. Føniks fuglen, før den døde, obstrueret i forbrænding, og derefter blev genfødt.

Føniks havde stor styrke og var i stand til at bære tunge byrder under sin flugt, så den kunne transportere selv elefanter.

Udtrykket Føniks navngiver en mytisk fugl, en legendarisk figur, der repræsenterer overvindelse. Den mytologiske Føniks døde i en forbrænding og blev som sagt genfødt efter nogen tid af sin egen aske. Andre symboler knyttet til Føniks er solen, ild, liv, lykke, genopstandelse, styrke, fornyelse, lang levetid og udødelighed.

Oprindelse af begrebet Føniks

Forskere mener, at legenden om Føniks har sin oprindelse i Østen, idet den har tolereret tilpasninger fra folkene i Vesten gennem årene. I oldtiden var fuglen et væsen, der blev respekteret af forskellige folkeslag som f.eks. egypterne, kineserne og grækerne. I Egypten blev Fønix især betragtet af indbyggerne i Heliopolis, hvor den blev betragtet som reinkarnationen af guden Ra.

Fønix’ mytologi

Phønix – Drømmenes Betydning Og Symbolik 2

Fuglen er ifølge den græske mytologi det smukkeste af dyrene og simulerer håb og advarsel om fortsættelse af livet efter døden. Fjerne, der dækker Fønix og dens fjerdragt, skinner i fem farver, blå, lilla, hvid, guld og rød. Det er mærkeligt nok, at udtrykket stammer fra en forvirrende oversættelse af en græsk historiker, som tog fejl ved at give fuglen navnet palmetræet (phoinix på græsk).

Udødelighed og genfødsel

Ved slutningen af hver livscyklus brændte Føniks i et ligbål. Føniksens fjerne liv og dens genfødsel fra sin egen aske gjorde den til et symbol på åndelig genfødsel og udødelighed.

Legendarisk fugl

Phønix – Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

Det er ganske interessant at bemærke, at figuren Phønix optræder i forskellige gamle kulturer. Dens oprindelige symbolik og betydning er dog bevaret, så i den egyptiske, græske og kinesiske kultur bevarer den repræsentationen af en legendarisk og beundringsværdig fugl samt dens symbolik for genopstandelse.

Symbol for styrke

Føniks har også evnen til at forvandle sig selv til en ildfugl, der minder meget om en ørn. Ved sin tydelige død er Føniks blevet et symbol på styrke, udødelighed og genfødsel. Det er en af de mest opfattede former af folk, der laver tatoveringer til kroppen.

Tatoveringen

Ved at opfylde den definition, der bæres af myten om Phønix, søger de, der vælger deres billede, at vise deres tendens til at overvinde, som følge af at have overvundet en bred tristhed af lidelse.

Under hensyntagen til detaljerigdommen er den ofte udført på ryggen og valgt af både kvindelige og mandlige køn. Lokaliteten er en af favoritterne, for da den nærmer sig en tegning med et overskud af detaljer, har den brug for et større rum. Farven er også et andet stærkt punkt i phoenix tatoveringen, det bruges til at bruge intense nuancer, såsom rød eller kun i sort, med skraverede detaljer.

Antonymer af Føniks:

Svaghed;
død;

5/5 - (1 vote)