Rav – Drømmenes Betydning Og Symbolik

Hvad er Rav

Ravnen er en fugl af Corvidae-familien og er opstået i Asien. Ravnene lever i flokke på alle kontinenterne i planetens tempererede klima.

Symbolik og betydning af ravnen

Ravnens betydning optræder i mytologien, hvor fuglen symboliserer dårlige varsler og ofte repræsenterer døden, alt sammen på grund af fuglens mørke fjerdragt og dens vane med at spise døde planter og dyr.

I Indien symboliserer ravnen dødens budbringere. I den græske mytologi var fuglen dedikeret til Apollon. Apollon var lysets og solens gud, og da han mente, at raven havde profetiske evner, var det ham, der var tiltænkt rollen som gudernes budbringer. Endelig var raven i den nordiske mytologi følgesvend til Odin, visdommens, magiens og dødens gud.

På trods af de negative betydninger er kragen kaldet Yatagarasu i den kinesiske kultur repræsenteret med tre ben, hvilket betragtes som et solstativ. Fuglen symboliserer derfor solens tre faser (den opgående sol, middagssolen og den nedgående sol), som repræsenterer livet.

Denne betydning er ikke kun begrænset til Kina, men forekommer i hele Centralasien, Østasien og Nordafrika, hvor kragen symboliserer noget helt modsat døden og også repræsenterer visdom, velvilje og værdi.

Ravnen var engang emnet for en gysertegneserie, som endda blev filmatiseret i 1994 under navnet “The Raven” (kragen). Under optagelserne blev skuespilleren, der spillede kragen (Brandon Lee), ved et uheld dræbt i en optagelsesscene, hvilket skabte en atmosfære af konspirationer og teorier om, at der var blevet kastet en forbandelse.

5/5 - (1 vote)