Vandfald – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Vandfald – Drømmenes Betydning Og Symbolik 1

Før vi taler om, hvad det betyder at drømme om et vandfald, er det interessant at forstå, hvad arketyper er. Arketyper er universelle mønstre, der udgår fra det kollektive ubevidste, dvs. (ifølge den berømte schweiziske psykiater Carl Gustav Jung) er de upersonlige informationer, som vi kollektivt legemliggør i løbet af vores livsudviklingsproces.

Vand er den flydende ækvivalent til lys, så betydningen af at drømme om et vandfald inducerer fortolkningen af den symbolik, som vand besidder, men det er nødvendigt, at der også tages hensyn til visse elementer, såsom bevægelse, vandets fald og dets kraft, der fordøjes med stenene ved dine fødder. Disse er afgørende punkter for at vi kan observere fra det rigtige perspektiv, hvad det betyder at drømme om et vandfald.

Disse oplysninger er vandret blandt hver enkelt af os som individer og har skabt det kollektive ubevidste, en fælles form for forståelse af billeder, der forvandler sig ud over det, de blot er, og som således overfører et budskab, der er universelt accepteret af hver enkelt af os. For eksempel afslører arketypen af vandfaldet rensning og rensning.

Drøm om et beskidt vandfald

Vandfald – Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

Drømmer du om et beskidt vandfald betyder det, at du har opdæmmede følelser, og det er disse følelser, der gør din strøm af følelser mørknet. Vandfaldet flyder, som vores følelser skal flyde, så vi kan forblive sunde. Undertrykker du disse følelser og skjuler det, du føler negativt for dit helbred.

At lade følelserne flyde betyder til gengæld ikke, at du skal sige alt, hvad du føler eller tænker. Følelser, når de flyder, fjerner sår og vrede, så lad ikke dårlige oplevelser eller belastede mennesker påvirke dit velvære. Dette er en tid, hvor din psyke har brug for gode energier og positivisme.

Drømmer du om vandfald og hav

Det er en repræsentation af dit familieliv, spændinger og forbindelse med dem, som du opretholder indavlede bånd med eller betragter dem som familie. Hvis havet og vandfaldet havde roligt vand, tyder det på en periode med fuld fred og balance i din familie. I er forbundet, og kommunikationen er gennemsigtig og uden plads til misforståelser.

Hvis vandet nu var uroligt, er det sandsynligt, at der vil være stridigheder og diskussioner, som kan slide familiens forhold op. I dette tilfælde skal du forsøge at måle ordene og undgå stress. Familien er alt, hvad vi virkelig har, selv når vi tror, at den er kilden til problemer, din familie er din klan.

Drømmer om vandfald og katarakt

Katarakt har en enorm mængde vand, der falder med stor styrke og kraft. Dette er en manifestation af dit indre om modstridende, forvirrede følelser, som du ikke er i stand til at håndtere eller forstå. Det, der gør dette mere komplekst, er, at det mange gange kan være svært for dig at forstå eller skelne q ue følelser er disse.

At søge professionel hjælp på dette tidspunkt kan være meget nyttigt, beroligende og endda afslørende. Søg svar og benyt lejligheden til at lære dig selv bedre at kende. Forestil dig et køretøj, der er helt ureguleret; bremserne fungerer ikke godt, det bruger mere brændstof, du har flere udgifter, og ud over alting løber du flere risici i trafikken. Dine følelser, når de er forvirrede, efterlader dig mere eller mindre på samme måde. Ureguleret, uden humør, stresset og underminerer dit helbred. Tillad ikke, at dette sker.

Drømmer om tørt vandfald

Hvis du i din drøm ser et fald, hvorigennem du burde hælde et vandfald, men det er tørt, er det igen en drøm, der repræsenterer indestængte følelser, der ikke flyder på den rigtige måde. Den romerske digter Juvenal skrev i sin berømte Satyr X “Mens sana in corpore sano” – et sundt sind i et sundt legeme. Han henviste i sin tekst til, at dette var alt, hvad man kunne ønske sig i livet.

Digteren havde fuldstændig ret, men for at vi kan opnå dette sunde sind og dermed udvikle en sund krop, skal vores følelser flyde og ikke være indestængte eller tørre. Lad være med at dyrke smerte og vrede, men fremme den flydende tilstand, der fjerner alt det, der ikke er positivt og gavnligt.

Drømmen der styrter ned i vandfaldet

Der er hundredvis af sange om rensning, der symboliserer et dyk i et vandfald. Dette er en eksplicit arketypisk tro og drømmer at dykke ned i et vandfald repræsenterer netop dette. Det er et symbol på fornyelse, et varsel om, at dit liv er ved at ændre sig til det bedre. Du har sandsynligvis levet eller lever intense øjeblikke, der har forårsaget rystelser i din følelsesmæssige struktur.

Vid, at dette er ved at ændre sig. Men glem ikke, et varsel eller et tegn, det sker ikke fordi noget magisk vil forvandle dit liv, men fordi det, du har gjort, guider dig til denne fornyelse og revitalisering, så hold dig på rette vej, og alt vil helt sikkert gå godt.

Drøm om krystalklart vandfald

Vandfald – Drømmenes Betydning Og Symbolik 4

Det er et godt varsel. Drømme om krystalklare vandfald symboliserer selvindsigt, fordi klart vand giver os mulighed for at se bunden, og denne bund er sit eget indre. Du kan skelne mellem hvad der går godt og hvad der går dårligt i dit liv, og denne erkendelse er en velsignelse for dem, der bruger den klogt. Udnyt denne periode til at åbne en virksomhed, tag flere risici i dine foretagender, planlæg og plant for fremtiden. Det er tid til at træffe beslutninger og ikke udskyde noget til senere.

Drømmer du om at tage et vandfaldsbad

Vandfald – Drømmenes Betydning Og Symbolik 5

I lighed med dykning repræsenterer drømmen om at tage et vandfaldsbad fornyelse og åndelig rensning. Du er på den rigtige vej og skal fortsætte på den. Dit liv vil snart gennemgå øjeblikke af fornyelse.

Drømmer du om at falde fra et vandfald

At drømme om at du falder ned fra et vandfald indikerer, at du er bange for alt det nye, og at du er meget knyttet til tingene, som de er. Det er vigtigt at acceptere det, men det kan dog ikke betyde, at du ikke kan forsøge at ændre det eller prøve noget nyt, så længe det er positivt og ikke rammer dig eller andre omkring dig negativt. Hvis du nu drømte, at en ven ville falde ned fra et vandfald, skal du sørge for, at forkerte holdninger ikke skader dine venskaber.

Drømmer du om et vandfald

Drømme om vandfald er et symbol på følelsesmæssig turbulens, så lad ikke følelser, der ikke bringer dig noget positivt, påvirke dig negativt. Gå efter rådgivning med en professionel eller endda med den åndelige leder, der repræsenterer din tro.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!