Skole – Drømmenes Betydning Og Symbolik


Skole - Drømmenes Betydning Og Symbolik 1

Vi tilbragte en lang periode af vores liv i skolen. Her lærer vi at leve sammen i et samfund, vi møder mange af vores første konflikter og udfordringer, og for mange er det også her, den første lidenskab kommer fra, det første kys eller, ikke sjældent, første gang man bliver involveret i et rigtigt slagsmål.

Så det er ikke overraskende, at drømmen om skolen dækker over en række forskellige fortolkninger. Betydningen af at drømme om skolen kunne ikke undgå at blive forbundet – af symbolske grunde, der er stærkt forankret i den etablerede opfattelse af, hvad skole er – med en fase af viden, nye venskaber og forberedelse til en ny fase i livet.

Mange romantiserer skoleperioden og bærer gode minder om den. For andre er det en periode præget af forfølgelse og mobning, og det er grunde, der skal tages med i betragtning, når man fortolker, hvad det betyder at drømme om skolen. Vi ved, at drømme bærer meget af det, som vores underbevidsthed har forstået fra alle genstande, steder, musik, mennesker, du har levet sammen med, og selv parfumer og lugte.

Det sprog, som dit indre selv bruger, er symbolsk, dybere og mere poetisk. Ofte forvirrende for vores forståelse, da vores interpersonelle kommunikation er overfladisk og mere direkte. I den virkelige verden er et æble en sød frugt, der midlertidigt kan slukke din sult mellem et måltid og et andet. I det drømmeagtige univers kan et æble symbolisere sex, synd, nydelse og endda døden.

Og det er i dette univers, hvor dine skoledage er mere komplekse og dybere end noget, din matematiklærer i folkeskolen kunne kradse på tavlen, at vi nu vil dykke ned i. Kom så?

Se nedenfor nogle fortolkninger til denne drøm:

Drømmer du, at du skal i skole

Skole - Drømmenes Betydning Og Symbolik 3

Dette er en drøm, der i sin betydning har at gøre med manglende accept af forandringer. Når vi forlader vores komfortzone eller er tvunget til at forlade den, er det almindeligt at tvivle og endda forsøge at flygte fra de forandringer, der kommer. Men dette er usundt og kan betyde professionel stagnation. Husk at blive ved med at bevæge dig fremad og at udfordre dig selv og acceptere de udfordringer, der melder sig.

Drøm, at du er i skole

Nogle vaner bør man lægge bag sig, og det er præcis, hvad denne drøm foreslår dig at gøre. Du er nødt til at opgive en gammel vane, som begynder at koste dig dyrt og forsinke dit liv og din professionelle fremgang. Modning kommer ofte fra vores personlige indsats.

Drømmer du, at du forlader skolen

Det repræsenterer modenhed og professionel succes. Du er klar til at tage dine udfordringer op og komme over dem. Du har lært af dine fejltagelser og er fast besluttet på ikke at begå dem igen. Fantastisk! Gå videre og forbered dig på at vinde.

Drøm, at du stikker af fra skolen

At løbe væk fra skolen er et stærkt tegn på oprør, ukonsekvens og dumhed, endelig er der ingen fase i vores liv, hvor holdninger, der bærer associationen med disse ord, kan bringe os noget positivt. Revurder dig selv og hav modenhed nok til at erkende, hvor du fejler.

Drømmer du, at du er stukket af fra skolen, tyder på manglende modenhed, der kan føre til faglig dekadence eller afslutning af et forhold. Det er kedeligt at sige det, men du har brug for at blive moden. Det er for dit eget bedste!

Drømmer du om at tage eksamen fra skolen

Skole - Drømmenes Betydning Og Symbolik 4

At drømme om skoleafslutning er et godt varsel. At drømme om at du tager eksamen fra skolen er et budskab om, at du udvikler dig og er vokset som person og som professionel. Det er den slags drømme, der signalerer opstigning på arbejdet eller i erhvervslivet, eller endda at der er gode nyheder på vej.

Drøm om en forladt skole

Det kan være skræmmende at drømme om et forladt sted, hvor du er alene på dette sted, men at drømme om en forladt skole betyder blot, at du savner noget, der har præget dit liv tidligere. En kærlighed, et venskab, en periode.

I livet er alting forbigående, og det er meget vigtigt, at vi accepterer denne tilstand af konstant forandring. Kig fremad og bliv ikke for knyttet til det du har været igennem, fremtiden vil helt sikkert holde mange gode ting i vente for dig, hvis du bare ved hvordan du skal genkende dem.

Drømmen om en nonneskole

Det eneste vi ønsker mest er at kunne slappe af og føle os trygge og i fred. Når du drømmer om en nonneskole, er det ret sandsynligt at en lang periode med fred og ro vil komme ind i dit liv. Godt, det er en velsignelse.

Slap af og lad stressen og problemerne ligge bag dig, for det er i øvrigt der, hvor de skal hen. Til din fortid. Husk, at dette ikke er en evig tilstand af fred og ro, men en fase, hvor du kan udnytte til at plante endnu flere gode ting i din fremtid. En lovende periode, men det, der kommer bagefter, afhænger udelukkende af dig.

Drømmer du om en tom skole

Skole - Drømmenes Betydning Og Symbolik 5

Hvis du har drømt om en tom skole, har du sikkert været væk fra gamle venner, men inderst inde savner du dem. Det kan være, at de veje, du har taget, har ført dig til forskellige destinationer og modsatte veje, men det betyder ikke, at du behøver at gå helt væk.

Hvis det er muligt, så søg kontakt uden for de sociale netværks virtuelle og kolde univers. Tal med dem, også over telefonen, men ring for at høre hinandens stemme. Find hinanden, inviter dem hjem til dig eller gå i biografen. Prøv at komme tættere på ham.

Drøm om skolen, der falder fra hinanden

Dette er ikke et godt tegn, fordi det indikerer, at nogen planlægger mod dine mål. Lad det ikke æde dig op, bare gør dit bedste, og du vil sandsynligvis stå imod enhver skade. Desværre er det mere end almindeligt, at sejre og resultater vækker andres misundelse, så lad være med at prale eller åbne for meget op om noget, du ønsker eller leder efter. Hold dine drømme for dig selv, men hold ikke op med at kæmpe for dem.

Drøm om børnehave

Skole - Drømmenes Betydning Og Symbolik 6

Er voksenlivet blevet på den måde? Ja, hvis ikke med alderen, så nok med ansvaret. At drømme om en børnehave indikerer, at flere og flere af disse uundgåelige og undertrykkende små ting, der kaldes ansvar, er på vej op ad ryggen på dig, og du har mærket vægten af dem. Sådan er livet alligevel, få hovedet op og kom videre.

Du har helt sikkert det der skal til for at klare det, det har vi trods alt alle sammen, bare tro på det og bliv ved med at gå. Nu er det hårdt, men som man siger, så bliver det værre. Det kan godt være, men generelt udelader de, der siger det, som regel den tredje del: Efter stormen kommer roen, himlen åbner sig og solen skinner dampende og dydigt for dem, der dyrker modstandsdygtighed og kløe.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!